Jaký kolagen vybrat podle typu pleti?

Jaký kolagen

 

 

Kolagen je dnes klíčové slovo v kosmetice. Většina lidí si myslí, že má vliv jen na náš vzhled, ale málokdo si uvědomuje, že má velký vliv i na naše zdraví. Než si vyberete a zakoupíte vhodný kolagen, odpovězme si na otázku: Co to vlastně je ten kolagen? Bude to velmistručný popis, protože roli kolagenu v našem těle jsou skutečně věnovány celé knihy a studie.  

Kolagen tvoří 1/3 z celého obsahu bílkovin v lidském těle. Člověk vážící 75 kg, organizmus kterého obsahuje 15 kg bílkovin má tedy kolem 5 kg kolagenu.  Když se podíváme na etymologii slova kolagen, najdeme následující významy jeho jednotlivých částí. Colla znamená lep a genno – rodit. V doslovném překladu znamená kolagen tedy rodící lep. To dokonale odráží jeho skutečnou funkci, spojování jednotlivých buněčných prvků, díky nimž je možné vytvářet tkáně a orgány. Přírodní kolagen se po celý život neustále obnovuje. Nejtrvalejší je v kostech, tady se obnovuje cca po roce (pro porovnání v játrech se obnoví za měsíc). Když si to shrneme: Kolagen je součástí pojivové tkáně, pojivem spojujícím buňky kůže, kostí, chrupavek atd. Produkuje ho náš organizmus a jeho dostatečné množství působí, že:

 

  • Pokožka má správnou pružnost a pevnost a optimální hydrataci
  • Klouby fungují bezbolestně
  • Cévy zůstávají pružné, což udržuje dobrý krevní oběh
  • Rány a zlomeniny se rychle hojí

 

Bohužel s věkem v našem těle klesá produkce kolagenu. Nejdříve je nedostatek kolagenu viditelný na pokožce. Objevují se známky stárnutí: pokožka ochabuje a ztenčuje se, tvoří se první vrásky a pleť ztrácí pružnost. Když zpozorujeme první známky „odcházejícího mládí“, snažíme se tomu všemožně zabránit. A tehdy saháme po kolagenu a ptáme se: Jaký kolagen vybrat?  Odpověď: Péče by měla být vždy přizpůsobena konkrétnímu typu pokožky. Proto doporučujeme použití následujících produktů.   

  • Mastná pleť: se bude cítit nejlépe, když použijete Přírodní Kolagen Platinum. Tento typ pleti se často potýká s různými typy nedokonalostí. Mírně kyselé pH Přírodního Kolagenu vytváří prostředí, které zabraňuje množení bakterií a to přispívá ke snížení výskytu akné.  
  • Suchá pleť: vyžaduje okamžitou hydrataci a zlepšení pružnosti. Pro tento typ pleti použijme Atelokolagen , který díky sericinu změkčuje a po jeho nanesení dodává okamžitý komfortní pocit pleti. Díky této vlastnosti pocítí majitelka tohoto typu pleti okamžité zlepšení pocitu suchosti a napětí.
  • Smíšená pleť: Kolagen VEGE je vhodný pro oba typy pleti. Není nutné ho nanášet na navlhčenou pokožku, proto je průběh péče kratší. Tento kosmetický přípravek působí jak protizánětlivě tak silně hydratuje. Pokud nemáte rádi zdlouhavé pečující rituály, je Kolagen VEGE tou správnou volbou pro Vás. Vyzkoušejte ho hlavně v případě, jestli máte rádi přírodní bylinkovou vůni kosmetiky – VEGE bude hýčkat od první aplikace nejen Vaší pokožku, ale i smysly.

Kolageny můžete také kombinovat. Například na den pod make-up můžete aplikovat kolagen VEGE, díky němu vydrží mnohem déle a tím, že reguluje produkci kožního mazu, se nebude vaše pleť tolik lesknout během dne. Večer, kdy je více času, můžete použít Přírodní kolagen Platinum nebo Atelokolagen.

Kolageny můžeme také užívat vnitřně.  jsou bezkonkurenční a pomohou doplnit nedostatek kolagenu. Colvitu můžeme užívat při jakémkoli typu pleti a zlepší stav nejen pokožky, vlasů a nehtů, ale doplní kolagen v celém našem těle.

 

 

192296465_2982560091967716_8912315276444590028_n

 

 

 

zhlednout produkty